kolmapäev, 28. mai 2008

ImageChef.com - Custom comment codes for MySpace, Hi5, Friendster and more

Täna toimus siis lõpuks meie kauaoodatud maastikumäng. Õpetaja käis varahommikul Aasumäel rada maha märkimas ja teise tunni ajal suundusimegi Aasumäele. Kõigepealt loosisime võistkonnad. Kokku oli kuus võistkonda: Punased, Kollased, Sinised, Rohelised, Oranźid ja Pruunid.

Stardijoonel...

Punaste võistkond ja Siniste võistkond


Roheliste võistkond ja Oranźide võistkond


Pruunide võistkond ja Kollaste võistkond

Ja siin pärast võistlust:
Kõigepealt selgitas õpetaja maastikumängu reegleid ja põhitõdesid.
Start algas kiriku külje alt Kose poolselt nõlvalt. Kõigepealt tuli leida lagendikul väike puu ja selle juures avada ümbrik ülesandega.

Esimene ülesanne: pane silpidest kokku sõnad (kokku pidi saama 4 sõna). Seejärel tuli üles leida kirikuaia ja pastoraadi vahel olev suur känd ja sinna lähedusse peidetud kiri. Kirjas oli salakirjas kiri, mis juhatas üle silla kuni Aasumäe trepini ja vasakpoolse kaseni (teine ülesanne). Sealt tuli otsida järgmist ülesannet. Kolmandaks ülesandeks oli lugeda kokku Aasumäele viivad trepiastmed. Lisaks juhatas kiri edasi järgmisse sihtpunkti, kus tuli lahendada matemaatiline ülesanne (neljas ülesanne). Lõpuks tuli tagasiteel korjata 5 looduslikku asja, mida tuli osata ka nimetada ja ruttu joosta finiśisse. Mõnele võistkonnal tekitas raskusi lagendiku leidmine ning nad ragistasid kirikumüüri ääres olevas võsas, otsides paaniliselt sealt üksikut puud!!!! Aga pärastpoole said kõik võistkonnad hoo sisse ja lippasid hoolega.
Kõige tähtsam on läbida kõik punktid võimalikult kiiresti ning lahendada ülesanded õigesti. Iga tegemata ülesanne andis 2 karistusminutit ja valesti tehtud ülesanne 1 karistusminuti. Lisaks on väga oluline meeskonna ühtne koostöö ja üksmeel. Kohtade andmisel arvestas õpetaja eelkõige seda, kes kõige paremini, täpsemini ja õigemini lahendas ülesanded ja oli ka piisavalt kiire.
TULEMUSED:
I koht "KOLLASED" (Ello, Annaliisa, Dei-Ly, Karl-Krister) kokku 11 punkti, aeg 21.02. Kiitus! kõik ülesanded olid täidetud ja tehtud õigesti!
II koht "PUNASED" (Melissa, Samuel, Rasmus, Karl) kokku 9 punkti , aeg 24.25.
III koht "SINISED" (Andi, Joosep, Taavi, Silver) kokku 9,5 punkti, aeg 27.02.
IV koht "ROHELISED"(Keidi, Karina, Pille, Sten) kokku 5 punkti, aeg 20.16 (nad olid küll ajaliselt kõige kiiremad, kuid ainult kaks ülesannet olid õiged ja ühe unustasid üldse tegemata)
V koht "ORANŹID" ( Kätlin, Christyna, Jürgen, Andriin) kokku 4 punkti, aeg 23.45.
VI koht " PRUUNID" (Janno Martin, Eerik, Risto) kokku 4 punkti), aeg 29. 35.
Loodan, et maastikumäng meeldis lastele ja ega tähtis ei olnudki võita, vaid teha midagi põnevat looduses ning kevadest ja ilusast ilmast rõõmu tunda.


Kommentaare ei ole: